Performance marketing

Performance marketing

Prestationsmarknadsförings är en omfattande term för marknadsföring och annonsering online där annonsörer endast betalar när en specifik åtgärd inträffar. Dessa åtgärder kan inkludera en genererad lead, en försäljning, ett klick och mer. Prestandamarknadsförare – i byråer, med medieföretag, utgivare eller på annat sätt förlitar sig starkt på betalda marknadsföringskanaler inklusive:

 • Native reklam
 • Sponsrad reklam
 • Affiliate marknadsföring
 • Sociala medier reklam
 • Sökmotormarknadsföring

Performance marketing som en strategi resulterar i att köpmännen får ytterligare varumärkes- och produktexponering utan extra kostnad, med den extra fördelen av generellt högre konsumentengagemang, högre konverteringsfrekvenser, högre genomsnittliga beställningsstorlekar (korgvärden) och godkännande från tredje part – allt leder till försäljning , varumärkeslojalitet och ökat köparen.

Hur fungerar prestationsmarknadsföringsplattformar?

Vad som är fallet med alla media (ofta köps av medieköpare) har varje kanal en specifik publik och erbjuder olika typer av reklamplattformar för att nå dem. Till exempel:

 • Facebook, den ledande sociala mediekanalen, erbjuder en mängd olika alternativ för att visa dina annonser till personer som besöker Facebook- eller Instagram-plattformen.
 • Taboola, det ledande nätverket för innehållsupptäckter, erbjuder annonsörer möjligheten att nå läsarna på tiotusentals ledande onlinepublikationer.
 • Google visar dina annonser på sökresultatsidor (och över hela Googles annonsnätverk).

Hur väljer de olika plattformarna vad de ska visa?

En kombination av följande faktorer spelar in baserat på:

 • Målgrupp och segmentering – Varje annonsplattform erbjuder sätt för dig att rikta in din målgrupp i form av publikssegment.
 • Bud – Det moderna reklamlandskapet kräver programmatiska funktioner som faktorerar det belopp du accepterar att betala för att visa din annons på en viss plats och tid, till din valda målgrupp.
 • Kvalitet och relevans – Förtroende är den största frågan som folk har med reklam av något slag. Som sådan är annonsprestanda beaktad. Om din annons inte fungerar – det vill säga den får låga kvalitetsbetyg – kommer nätverket att minska exponeringen.
 • Konvertering – Ekonomin inom prestationsmarknadsföring baseras på att konsumenter vidtar åtgärder. När den nödvändiga åtgärden inte äger rum får nätverket inte betalt. Så din annons visas mer när den fungerar.

Om prestationsmarknadsföring handlar om att betala för åtgärder, lönar det sig att ha ett starkt grepp om de olika strategierna som oftast används och de åtgärder som oftast mäts. Kostnad per visning (CPM): Det belopp som en annonsör betalar utgivaren per tusen gånger som deras annons visas Kostnad per klick (CPC): Det belopp som en annonsör betalar endast när du klickar på deras annonsKostnad per försäljning (CPS): Det belopp som en annonsör betalar endast när en försäljning genereras direkt av en annonsKostnad per Lead (CPL): Det belopp som en annonsör betalar när de får en anmälan från en intresserad konsument som ett direkt resultat av sin annonsKostnad per förvärv (CPA): Det belopp som en annonsör betalar när en specifik åtgärd, till exempel en försäljning, en blankett eller en klick, inträffar

Det är värt att notera att var och en av ovanstående åtgärder är ett reklammål och därför ett mått på effektiviteten i marknadsföring av prestanda. För att utvärdera dina val och fortsätta att förfina dem måste du ta hänsyn till dina kampanjmål, val av plattformar, kostnader och naturligtvis resultat.

Källor:

https://www.webfx.com/internet-marketing/performance-marketing.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *