Digital marknadsföringsstrategi

Digital marknadsföringsstrategi

Vad är digital marknadsföring?

Digital marknadsföring avser alla typer av marknadsföringsaktiviteter som tillämpar alla former av digital teknik. Digitala marknadsföringsaktiviteter inkluderar att bedriva marknadsundersökningar med hjälp av digitala marknadsföringsverktyg som Google Keyword Planner, analysera marknadsföringsprestanda med hjälp av digital analysprogramvara som Adobe Analytics och lansering av digitala visningsannonser med digitala annonseringsplattformar som Google Marketing Plattform.                              

Jämfört med traditionella reklammetoder som tryck, skyltar och TV är digital marknadsföring främst datadriven. Många populära digitala reklamplattformar i dag ger tillgång till kampanjrapporter för omfattande dataanalys.

Digital Marketing Campaign Ideas To Satisfy Your Appetite For More ...
https://fabrikbrands.com/wp-content/uploads/Digital-Marketing-Campaign-5.jpg

Vad är en digital marknadsföringsstrategi?

En digital marknadsföringsstrategi skiljer sig från en digital marknadsföringskampanj. När vi talar om digital marknadsföringsstrategi hänvisar vi till en masterplan eller en plan för att uppnå ett långsiktigt eller makromål. Kampanjer är och andra sidan den specifika taktiken som används för att uppnå fler mikro, kortsiktiga mål inom den digitala marknadsföringsstrategin.

I likhet med många andra former av marknadsföring innebär en digital marknadsföringsstrategi:

 • Definiera kundprofiler
 • Definiera marknadsföringsmål
 • Anpassning av kund- och marknadsföringsmål
 • Identifiera målmarknader
 • Utför konkurrensanalys
 • Hantera och fördela resurser på lämpligt sätt för att uppnå mål
 • Granska och optimera kampanjresultatet
 • Exempel på en digital marknadsföringsstrategi och digital marknadsföringskampanj

Till exempel inkluderar en digital marknadsföringsstrategi att sätta marknadsföringsmål baserade på analys av marknadsinformation och målgrupper, att välja digitala marknadsföringskanaler och plattformar, bestämma kanalspecifik leveranstaktik och definiera makromarknadsförings KPI för att mäta prestandan för den digitala marknadsföringsstrategin.

En effektiv digital strategi hjälper dig att fatta rätt beslut för att göra ett företag framgångsrikt online. En strategiprocessmodell tillhandahåller ett ramverk som ger en logisk sekvens att följa för att säkerställa att alla viktiga aktiviteter inom strategiutveckling och implementering inkluderas.

En digital marknadsföringsstrategi bör innebära en översyn för att kontrollera att alla dina möjligheter finns på plats för att hjälpa din organisation att hantera alla digitala beröringspunkter. Men vilka funktioner är viktiga, vilka behöver du granska?

The RACE modellen

RACE-modellen lanserades redan 2010 av Dave Chaffey från Smart Insights och uppdaterades sedan 2012 och 2015. Denna modell (Reach – Act – Convert – Engage) består också av fyra etapper (med ett ytterligare första “Plan” -steg som inte nämns i förkortningen). Förutom de fyra etapperna nämner modellen också viktiga KPI: er för varje steg. 


 
tps://www.smartinsights.com/digital-marketing-strategy/race-a-practical-framework-to-improve-your-digital-marketing/
 • – Hur når du din målgrupp och förvandlar dem till besökare?
 • Agera – Hur får du dina besökare att vidta åtgärder?
 • Konvertera – Hur konverterar du dina besökare till kunder?
 • Engagera – Hur håller du dina kunder engagerade och gör dem förespråkare?

Huvuddelen av dessa KPI: er är statistik som är allmänt tillgängliga i Google Analytics. Detta skiljer det lite från HubSpots ACCD där deras egen skräddarsydda programvara presenteras för de senare stadierna i processen. Däremot kan RACE-ramverket implementeras fullt ut för stora och små företag, om än med lite anpassning. RACE pekar också på integration med andra digitala och offline media, särskilt i det tidiga “Reach” -stadiet där du bygger medvetenhet.

“Tanken bakom RACE-marknadsföringsplaneringsmodellen är att tillhandahålla en enkel struktur för företag att utveckla en digital marknadsförings- eller flerkanals kommunikationsplan som möter utmaningarna att nå och engagera online-målgrupper för att snabbt konvertera till online- eller offlineförsäljning” (Dave Chaffey. 22.06.2019)

Källor:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *